School voor buitengewoon onderwijs type basisaanbod - type 9 

 

Waaruit bestaat  de vriendenkring …

Wij zijn een leuke bende  van ouders en ouders van oud-leerlingen die zich vrijwillig inzetten voor alle leerlingen van de school.

Onze voorzitter is Anneke De Saeger, die vanaf 1 september 2016 de fakkel heeft overgenomen van Jef Boone. Jef is bijna 4 jaar geleden , op vraag van Anneke, mee in de vriendenkring gestart om alles in goede banen te leiden.

Door het uitoefenen van zijn beroep kon hij zich niet veel meer vrijmaken en nam Anneke zijn taken over.

Anneke is de mama van Luna Lenaerts die in de E-klas zit. Zij is gehuwd met Kurt Lenaerts en samen hebben ze nog een andere dochter Yana. Beide zetten zich graag in op school als vrijwilligers. Kriebelen, helpen in de eetzaal , klusjes uitvoeren en een dame van Duin en Polder begeleiden zijn enkele van hun schooltaken.

De andere leden zijn, Dieter Lamberts (papa van Amber Lamberts ), Anja Vanlerberghe (mama van Gène Duyck – oud leerling), Heleen Storme (mama Iben De Vestele ), Kimberly Delva (mama Lleyton De Simpel) en Kurt Lenaerts (papa van Luna Lenaerts)

 

Wat doet de vriendenkring…

Wij organiseren jaarlijks enkele evenementen.

We starten eind augustus met drank te verkopen op de kennismakingsavond

Eind september organiseren we voor de ouders van de nieuwe leerlingen een kaas-en wijnavond. In een rustige omgeving gezellig praten en je thuis laten voelen op school zijn onze hoofddoelen die avond.

Het Kip -en Ribfestijn zal dit jaar op 19/11 plaatsvinden. Lekker smullen van lekkere kip of smikkelen van ribbetjes. En dit allemaal met frietjes en verse groentjes. Dit is een samenwerking met het ganse klimop team.

Met het eindejaar rapport  deelt de vriendenkring gratis warme chocolademelk en glühwijn uit. Ook komt die avond de Kerstman langs en deelt dan gratis geschenkjes uit aan alle aanwezige kinderen.

03/02 is er de romantische spaghettiavond. Voor de niet liefhebbers van dit Italiaanse lekkernij zijn er ook boerenstutjes.

In mei is er onze jaarlijkse pannenkoekenverkoop. Alle leerlingen verkopen huis aan huis, aan familie en vrienden.

Ook is er eind mei de receptie van de schoolverlaters. De ouders van de schoolverlaters worden dan vriendelijk uitgenodigd voor een hapje en een drankje.

Met het eindrapport in juni verkopen we hotdogs en dranken aan kleine prijsjes.

 

Wat doen we met al die opbrengst …

In het verleden hebben we al veel geïnvesteerd. De berg is speelvriendelijk gemaakt, er is een rustige ruimte op de speelplaats gemaakt, moestuinbakken in de tuin en een heus avonturenparcours werden vorige zomer geplaatst op het grasplein. Ook een basketbalpaal mocht niet ontbreken en werd deze zomer geplaats.

Ook werden er in het verleden al  2 voetbaldoelen, voetballen, stoepkrijt en muurverf om de klassen te verfraaien aangekocht.

Om het fietsproject van de school op gang te trekken kochten we fietsen en fietshelmen.

Ook geven we jaarlijks aan alle klassen een klasbudget en een leerlingenbudget. We sponsoren een deel van de schoolreis en betalen het bezoekje van de schoolverlaters aan het frituur. Tevens krijgen alle leerlingen en leerkrachten met de dag van de lentewandeling en op de sportdag een lekker ijsje.

 

vriendenkring

Op de foto van links naar rechts
Oud voorzitter: Jozef Boone,  Voorzitter: Anneke De Saeger , Dieter Lamberts , Anja Vanlerberghe , Kurt Lenaerts

Directrice : Katelijne Cardoen 

ontbreken op de foto, Heleen Storme, Kimberly Delva