School voor buitengewoon onderwijs type basisaanbod - type 9 

 

 
 
Ons team biedt ondersteuning in het gewoon onderwijs. Personeelsleden uit Klimop zijn lid geworden van het Ondersteuningsnetwerk West dat zijn zetel in onze school heeft.

De ondersteuners zoeken in co-creatie met de leerkrachten van het gewoon onderwijs naar antwoorden op de zorgvragen van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

Het ondersteuningsnetwerk wordt opgestart als een project voor de komende 3 jaar. Het werk van de ondersteuners situeert zich op verscheidene niveau’s: dat van de leerling, de leerkracht en een schoolteam. Op vraag van ouders en/of school wordt via het CLB voor een welbepaalde leerling een gemotiveerd verslag (fase 2 van het zorgcontinuüm) opgemaakt, dat toegang geeft tot deze ondersteuning. Elke school kan ondersteund worden.

Wie het ondersteuningsnetwerk wil bereiken kan via de coördinatoren rechtstreeks contact met hen opnemen:

Eveline Pil is coördinator voor Ondersteuningsnetwerk West – Zuid (Diksmuide, Ieper, Poperinge)
Telefoon: 0483/29 80 48

mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carmen Supeene is coördinator voor Ondersteuningsnetwerk West – Noord (Veurne en de kust)
Telefoon: 0468/ 48 02 56
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op het niveau van de scholengemeenschap werkt Klimop samen met het gewoon onderwijs via zorguren toegekend aan de scholengemeenschap. Een ervaren leerkracht uit Klimop gaat in de scholen van het gewoon onderwijs op de klasvloer meewerken met de klasleerkracht. Samen zoeken ze naar optimaliseren van de redelijke aanpassingen voor de leerlingen in deze klas. De vragen situeren zich op school-, klas- en/of leerlingniveau en dit op fase 0 en 1 van het zorgcontinuüm.